Da mặt nhiễm corticoid là gì? Phác đồ điều trị da nhiễm corticoid

Kozmetikët me përmbajtje kortikoide depërtojnë në tregun e bukurisë “të maskuar” si kozmetikë kundër akneve, duke përshpejtuar zbardhjen e lëkurës gjithnjë e më shumë. Duke bërë që shumë gra të përdorin aksidentalisht dhe të bien në një gjendje të lëkurës së fytyrës të infektuar me kortikoid. Nëse nuk trajtohet në kohë, lëkura do të varfërohet gjithnjë e më shumë dhe do të përjetojë shumë komplikime të rrezikshme. Pra, si ta njohim lëkurën e helmimit me kortikosteroide? Si ta trajtojmë lëkurën me kortikosteroide? Cili është një regjim efektiv për trajtimin e lëkurës me kortikosteroide?

Lëkura e fytyrës me kortikosteroide çfarë të bëni?

Lëkura e fytyrës me kortikosteroide çfarë të bëni?

1. Çfarë është lëkura e fytyrës e infektuar me kortikosteroide? Pse lëkura është e infektuar me kortikosteroide?

Lëkura e fytyrës e infektuar me kortikosteroide është një gjendje e lëkurës me manifestime inflamatore pas përdorimit të barnave ose kozmetikës që përmbajnë kortikosteroide. Shkalla e infeksionit të lëkurës me kortikosteroide varet nga shumë faktorë si: koha e përdorimit, përqendrimi i kortikosteroideve dhe vendndodhja e çdo personi.
Shumica e rasteve të infeksionit të lehtë ose të rëndë të kortikosteroideve në fytyrë vijnë nga dy arsyet e mëposhtme:

 • Abuzimi i kortikosteroideve gjatë trajtimit të sëmundjeve dermatologjike (Psoriasis, Parakeratoza, Ekzema, Dermatiti Atopik, Ekzema…). Kortikosteroidet kanë shumë emra të ndryshëm. Prandaj, shumë njerëz nuk e vënë re ose nuk e dinë se është një kortikosteroid, ndaj e përdorin atë në mënyrë arbitrare ose e aplikojnë shumë.
 • Përdorimi i kozmetikës që përmbajnë kortikosteroide: Ky është shkaku më i zakonshëm. Tregu është gjithashtu i përmbytur me shumë kozmetikë që luftojnë aknet dhe zbardhin lëkurën që përmbajnë përqendrime të larta kortikosteroide. Fillimisht për shkak të aftësisë për të mbajtur ujin dhe për të konsumuar lëkurën, këto produkte e bëjnë lëkurën më të bardhë dhe më të lëmuar pas vetëm disa ditësh ose javësh. Megjithatë, pas kësaj, lëkura shkakton shumë komplikime të rrezikshme si dermatiti, edemë, acarim, akne, …

2. Shenjat e infeksionit të lëkurës me kortikosteroide – Mënyra më e saktë për ta njohur atë

Shenjat më të dukshme kur fytyra është e infektuar me kortikosteroide në një nivel të lehtë është lëkura e kuqe, e krisur, puçrra të imta, ndjehet djegie dhe kruajtje e lehtë, lëkura është gjithmonë e kuqe, duke shfaqur venat e gjakut.
Nëse lihet për një kohë të gjatë, sëmundja do të bëhet e rëndë, duke shkaktuar simptoma të tilla si skuqje, pustula në lëkurë, djegie në lëkurë, kruajtje ekstreme dhe kapilarët e dukshëm, këto janë shenja që lëkura juaj është dëmtuar.helmim i rëndë me kortikosteroide.

Shenjat e infeksionit të lëkurës me kortikosteroide janë të lehta për t'u njohur me sy të lirë.

Shenjat e infeksionit të lëkurës me kortikosteroide janë të lehta për t’u njohur me sy të lirë.

Në çdo fazë, lëkura e infektuar me kortikosteroide do të ketë manifestime të ndryshme. Për të ditur se si është gjendja e lëkurës suaj, le të mësojmë për nivelet e infeksionit të lëkurës me kortikosteroide pikërisht më poshtë.

3. Nivelet e infeksionit të lëkurës me kortikosteroide

Ekzistojnë 5 nivele të infeksionit të lëkurës me kortikosteroide, veçanërisht si më poshtë:

3.1. Lëkura e infektuar me kortikosteroide në shkallën 1

 • Sipërfaqja e lëkurës është e kuqe dhe kruhet.
 • Lëkura është e ashpër, e qëruar në një masë të lehtë.

3.2. Lëkura e infektuar me kortikosteroide në nivelin 2

 • Flluska uji në lëkurë.
 • Këto flluska shpërthejnë, duke shkaktuar dhimbje, kruajtje dhe acarim.
 • Lëkura e dëmtuar do të bëhet e errët pasi flluskat shpërthejnë dhe thahen.

3.3. Lëkura e infektuar me kortikosteroide në shkallën 3

 • Sipërfaqja e lëkurës e fryrë për shkak të mbajtjes së ujit.
 • Kapilarët nënlëkurorë të zgjeruar në mënyrë jonormale të shkaktuara nga kortikosteroidet stimulojnë çlirimin e sasive të mëdha të oksidit nitrik.
 • Lëkura është e nxehtë, e kuqe, thahet shpejt dhe është gjithmonë e pakëndshme. Sidomos kur ekspozohen në mjedise me temperaturë të lartë.

3.4. Lëkura është e infektuar me kortikosteroide në nivelin 4

 • Lëkura jonormale me vaj (për shkak të ndërprerjes së papritur të kortikosteroideve, trupi hyn në një gjendje shqetësimi endokrin, stimulon aktivitetin e gjëndrave dhjamore, prodhon yndyrë të tepërt dhe bllokon poret).
 • Aknet janë masive, të fryra, duke u përhapur në të gjithë fytyrën.
 • Lëkurë me kruarje, therje dhe dhimbje.

3.5. Lëkura e infektuar me kortikosteroide në nivelin 5

Kjo është faza kur lezionet e lëkurës janë më të rëndat me manifestimet e mëposhtme:

 • Lëkurë e rrudhosur, e rrudhur. Për shkak se kortikosteroidet rrisin keratinën në dermën e lëkurës, duke bllokuar sintezën e kolagjenit në dermë, ulja e sasisë së Acidit Hialuronik bën që lëkura të thahet, zhvishet, rrudhohet, madje atrofi.
 • Aknet po rriten gjithnjë e më shumë, me përmasa të mëdha, duke shkaktuar dhimbje.
 • Lëkura po konsumohet gjithnjë e më shumë, kapilarët e hollë, të skuqur dhe të zgjeruar në një shkallë të madhe.
 • Në lëkurë mund të shfaqen flluska brenda me lëng të verdhë së bashku me disa shenja infeksioni, nekrozë.

Infeksioni i lëkurës me kortikosteroide përfshin 5 nivele.

Infeksioni i lëkurës me kortikosteroide përfshin 5 nivele.

3. Sa të rrezikshëm janë kortikosteroidet për shëndetin e lëkurës?

Kortikosteroidet jo vetëm sjellin komplikime të përkohshme, por rrezikojnë të shkaktojnë pasoja afatgjata për lëkurën si p.sh.

Lëkurë e hollë

Kur përdorni kozmetikë afatgjatë me përmbajtje kortikosteroide në doza të larta, ato do të hollojnë lëkurën. Me kalimin e kohës, pengesa e lëkurës dobësohet, enët e gjakut të holla dhe të dukshme. Rezistenca e lëkurës dobësohet dhe gradualisht humbet aftësinë e saj për të përballuar efektet e këqija të mjedisit të jashtëm. Lëkura në këtë kohë është jashtëzakonisht e ndjeshme, irritohet lehtë dhe plaket më shpejt se kurrë.

Varësisht nga lëkura

Kortikosteroidet renditen nga Ministria e Shëndetësisë në barnat toksike të grupit B, të cilët janë në gjendje të shkaktojnë dehje, komplikime dhe varësi. Kur ndaloni përdorimin, lëkura do të reagojë ashpër dhe si kruajtje, acarim,… Nëse vazhdoni ta përdorni lëkura do të humbasë plotësisht rezistencën e saj.

Dermatiti

Përveç shkaktimit të simptomave të tilla si lëkurë, skuqje, djegie, … kur lëkura është e infektuar me kortikosteroide në një nivel të rëndë, aftësia për t’u rikuperuar është më e vështirë dhe kërkon shumë kohë. Ka dëmtime të përhershme që nuk mund të rikuperohen vetëm për shkak të helmimit të rëndë me kortikosteroide që çon në nekrozë.

Atrofia e lëkurës

Për shkak të efektit të tij frenues mitotik si në epidermë ashtu edhe në dermë. Në dermë, kortikosteroidet pengojnë funksionin e fibroblasteve, zvogëlojnë sintezën e fibrave jashtëqelizore si kolagjeni, elastina dhe përbërës të tjerë të matricës, duke rezultuar në atrofi të lëkurës, vazodilatim, hemorragji dhe ulçerim.

Ndikon në kornea

Përdorimi i kozmetikës që përmbajnë përqendrime të mëdha të kortikosteroideve në lëkurë do të bëjë që kjo substancë të depërtojë brenda, të japë metastaza në zonën e syve dhe të gërryejë kornenë. E ndjekur nga pasojat që prekin shikimin dhe sëmundjet e lidhura me sytë.

4. Sa kohë duhet që lëkura të infektohet me kortikosteroide?

Infeksionet kortikosteroide në fytyrë janë pothuajse të pamundura për t’u shëruar vetë. Sepse, shumica e njerëzve e kuptojnë se gjendja e lëkurës është infektuar me kortikosteroide vetëm kur lëkura është tashmë në një nivel alarmues. Në këtë kohë, lëkura ka shkatërruar pothuajse të gjithë filmin natyror mbrojtës të lëkurës dhe epidermën. Lëkura gjithashtu humbet rezistencën e saj, ose mekanizmin e vetë-shërimit.
Prandaj, në mënyrë që lëkura të rikuperohet, duhet të keni një regjim të mirë kujdesi dhe trajtimi. Dhe koha që i duhet lëkurës për t’u rikuperuar varet nga shumë faktorë të tillë si: çfarë niveli është gjendja e lëkurës, nëse ndiqni regjimin e duhur, nëse keni kujdes adekuat ndaj lëkurës, hani shëndetshëm ose varet nga shëndeti i lëkurës suaj. trupi i personit.

Infeksionet kortikosteroide në fytyrë janë pothuajse të pamundura për t'u shëruar vetë.

Infeksionet kortikosteroide në fytyrë janë pothuajse të pamundura për t’u shëruar vetë.

5. Sugjeroni regjimin më efektiv të trajtimit për lëkurën e infektuar me kortikosteroide

Sugjeroni regjimin më efektiv për trajtimin e lëkurës me kortikosteroide

Uebsajti origjinal i kodit të lëkurës në Vietnam: skincode.com.vn

Në rast se lëkura juaj është vetëm në nivelin e kortikosteroideve 1, 2, 3, mund të aplikoni regjimin e mëposhtëm të trajtimit:

Pastroni lëkurën me Skincode 3-në-1 Gentle Cleanser

Pavarësisht nëse lëkura është e kontaminuar me kortikosteroide apo jo, pastrimi i fytyrës është gjithashtu një hap i rëndësishëm për t’u bërë çdo ditë. Do të ndihmojë në heqjen e papastërtive, vajit në pore, do të ndihmojë në pastrimin e lëkurës së fytyrës. Megjithatë, lëkura e infektuar me kortikosteroide është shpesh shumë e dobët dhe e ndjeshme. Prandaj, duhet t’i jepni përparësi përdorimit të pastruesve të butë dhe beninj të fytyrës që përmbajnë përbërës rigjenerues të lëkurës.
Skincode 3-në-1 pastrues i butë me përbërës natyralë dhe përmbajtje të lartë CM-Glukan. Jo vetëm që pastroni në mënyrë efektive lëkurën, por gjithashtu parandaloni dehidratimin e lëkurës, parandaloni lëkurën e thatë dhe të plasaritur dhe forconi rezistencën e lëkurës.

Rivendosni lëkurën me esencën e Skincode Hydro Repair Serum

Kur barriera e lëkurës dobësohet, rikuperimi është thelbësor për të “arnuar” dëmtimin që po vuan lëkura. Serumi Skincode Hydro Repair është formuluar me përbërës të fuqishëm si Kompleksi Hidratim Intensiv, CM-Glukan, Niacinamide, Aloe Vera. Sjell efektin e reduktimit të stresit, lodhjes për lëkurën, duke reduktuar menjëherë acarimin, inflamacionin e lëkurës. Në të njëjtën kohë, përshpejtoni procesin e shërimit të dëmtimit, rivendosni shëndetin e lëkurës.

Përmirësoni rigjenerimin intensiv të lëkurës me kremin Skincode 24h Cell Energizer

Lëkura e infektuar me kortikosteroide është shumë e hollë, e brishtë dhe shumë e ndjeshme. Prandaj, duhet të shtoni një krem ​​intensiv për mbrojtjen dhe rikuperimin e lëkurës për ta kthyer lëkurën shpejt në gjendjen e saj normale.
Formula Skincode 24h Cell Energizer Cream përmban një raport të lartë CM-Glukan – një teknologji ekskluzive e patentuar nga ana mjekësore që stimulon rinovimin e qelizave dhe mbrojtjen e lëkurës. Përveç kësaj, ky krem ​​është i pasuruar me niseshte orizi, vitaminë C dhe vitaminë E për të forcuar më tej, rivendosur dhe hidratuar lëkurën gjatë gjithë kohës.

Mbrojtje e plotë e lëkurës me Skincode Brightening Protective Shield SPF50/PA+++

Aplikimi i kremit kundër diellit çdo ditë është i domosdoshëm, veçanërisht kur lëkura është në një gjendje të ndjeshme për shkak të infeksionit kortikosteroid. Ju duhet të zgjidhni produkte të sigurta dhe beninje si Skincode Brightening Protective Shield SPF50/PA+++. Produkti aplikon teknologjinë ekskluzive CM-Glukan që përmban filtër UV, i kombinuar me përbërës zbardhues. Jo vetëm që ndihmon për të mbrojtur plotësisht lëkurën nga dëmtimet e diellit, por gjithashtu krijon një film korrektues, duke ndriçuar tonin natyral të lëkurës.

Regjimi më efektiv për trajtimin e lëkurës me kortikosteroide.

Regjimi më efektiv për trajtimin e lëkurës me kortikosteroide.

Pse është kaq efektiv ky regjim?

Ky regjim përfshin produktet e Skincode – Marka pioniere në përdorimin e përbërësit aktiv CM-Glucan në shumicën e produkteve të kujdesit të lëkurës. Dhe 4 produktet e listuara në protokoll përmbajnë të gjitha sasi të mëdha të CM-Glucan.
CM-Glucan është i pastër i distiluar nga Beta Glucan. Beta-glukani ka disavantazhin e pastërtisë së ulët dhe të pazgjidhshëm në ujë, kështu që aplikimi i tij në kujdesin e lëkurës është i kufizuar. CM-Glucan i hulumtuar dhe formuluar nga Skincode ka plotësuar të gjitha disavantazhet e Beta Glucan. Me teknologjinë ekskluzive të përgatitjes, CM-Glucan ruan të njëjtin aktivitet biologjik si Beta Glucan, por ka pastërti të lartë, është lehtësisht i tretshëm në ujë dhe ka bioabsorbim më të mirë.
CM-Glucan është konfirmuar nga kimisti – Z. Mason në SHBA si stimuluesi më i fuqishëm i sistemit imunitar në mjekësi. Aktualisht, CM Glucan është një teknologji ekskluzive e markës Skincode që është e patentuar mjekësisht për aftësinë e saj për të rivendosur dhe rigjeneruar lëkurën në nivel qelizor.
CM-Glucan vepron në lëkurën e infektuar me kortikosteroide përmes 3 mekanizmave:

 • Qetëson menjëherë, shtyp procesin inflamator dhe ashpërsinë e simptomave inflamatore si ënjtje, nxehtësi, skuqje, dhimbje.
 • Forcon, rikthen dhe shëron kapilarët e thyer.
 • Ushqen, forcon dhe rigjeneron filmin mbrojtës.

Falë kësaj, lëkura do të rigjenerohet dhe restaurohet shpejt dhe në mënyrë efektive.

CM-Glukani i përfshirë në produkt nxit rigjenerimin e shpejtë dhe shërimin e dëmtimeve.

CM-Glukani i përfshirë në produkt nxit rigjenerimin dhe shërimin e shpejtë.

6. 3 shënime të rëndësishme për të rikuperuar shpejt lëkurën e infektuar me kortikosteroide

Që gjendja e lëkurës së infektuar me kortikosteroide të përmirësohet shpejt dhe në mënyrë efektive. Këtu janë 3 gjëra që patjetër duhet t’i keni parasysh.

 • Mos blini ose aplikoni në mënyrë arbitrare ilaçe. Çdo mjekim që merrni duhet të konsultohet nga mjeku juaj dhe profesionistë të tjerë.
 • Abstenoni dhe kufizoni ushqimet dhe ushqimet që janë të yndyrshme, të nxehta, pikante, të konservuara dhe që kanë stimulues si alkooli, birra dhe duhani.
 • Kufizoni përbërjen gjatë procesit të rikuperimit të lëkurës së infektuar me kortikosteroide për të shmangur bllokimin e poreve, duke shkaktuar që aknet të inflamohen gjithnjë e më shumë dhe të përhapen në zona të tjera, duke e bërë trajtimin më të vështirë.

Kur zbuloni se fytyra juaj është e infektuar me kortikosteroide, mos u shqetësoni shumë, mos u shqetësoni! Gjithçka do ketë një zgjidhje. Është e rëndësishme të mbani mend se përpiquni t’i përmbaheni një regjimi të rreptë të kujdesit të lëkurës dhe regjimit të trajtimit të lëkurës me kortikosteroide, ndiqni udhëzimet e mjekut tuaj për të përmirësuar së shpejti gjendjen tuaj.Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Da mặt nhiễm corticoid là gì? Phác đồ điều trị da nhiễm corticoid . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Tham Khảo Thêm:  Những lưu ý "cần phải biết" khi sơn móng tay

Related Posts

404 Not Found

404 không tìm thấy Không tìm thấy Không thể tìm thấy tài nguyên được yêu cầu trên máy chủ này! Tự hào được cung cấp bởi LiteSpeed…

404 Not Found

404 không tìm thấy Không tìm thấy Không thể tìm thấy tài nguyên được yêu cầu trên máy chủ này! Tự hào được cung cấp bởi LiteSpeed…

404 Not Found

404 không tìm thấy Không tìm thấy Không thể tìm thấy tài nguyên được yêu cầu trên máy chủ này! Tự hào được cung cấp bởi LiteSpeed…

404 Not Found

404 không tìm thấy Không tìm thấy Không thể tìm thấy tài nguyên được yêu cầu trên máy chủ này! Tự hào được cung cấp bởi LiteSpeed…

404 Not Found

404 không tìm thấy Không tìm thấy Không thể tìm thấy tài nguyên được yêu cầu trên máy chủ này! Tự hào được cung cấp bởi LiteSpeed…

404 Not Found

404 không tìm thấy Không tìm thấy Không thể tìm thấy tài nguyên được yêu cầu trên máy chủ này! Tự hào được cung cấp bởi LiteSpeed…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *